aveti o intrebare ? Click aici pentru a posta intrebarea
mesajele se vor publica imediat dupa formularea raspunsului.
Va multumim pentru intelegere

Titlu: Retineri din pensie de la: ANCA din Dej | data: 2014-10-20
Intrebare:
Buna ziua, sunt pensionara , cuantumul pensiei 350 lei, din care 100 este pensia sociala, am un imprumut de la o banca, sunt restanta cu restituirea, daca ajunge la d-voastra o poprire, cat din pensie mi se retine?
Se retine din totalul de 350 lei, sau numai din 250 lei? Va multumesc

Raspuns: Se retine 1/3 din venituri.

Titlu: Buna seara de la: Stancel din Timisoara | data: 2014-10-20
Intrebare:Buna seara,as avea si eu o intrebare,am pierdut un cupon de pensie al tatalui meu si as avea nevoie de el ce trebuie sa fac sa obtin o adeverinta?si se poate si fara prezenta tatalui sa pot obtine acea adeverinta in locul cuponului de pensie?Multumesc anticipat!
Raspuns:Trebuie sa va adresati la Casa de Pensii din raza de domiciliu a tatalui dvs. Adeverinta se elibereaza in baza unei cereri si poate fi ridicata doar de titular.

Titlu: Decizia nr 294334 de la: Bob Miliana din Jucu de mijloc nr 42 jud Cluj | data: 2014-10-17
Intrebare:Am primit decizia de pensie cu nr 294334!
Cand primesc banii?Si cum ii pot primi pe card?
Multumesc!

Raspuns:Ati fost comunicata la plata pentru luna noiembrie.In prezent CNPP are incheiate conventii cu 23 de banci - BRD, CITIBANK, BCR, CEC,TRANSILVANIA, BANC POST, ATE BANK, VOLKSBANK, BANCA ROMANEASCA, CARPATICA, OTP, PROCREDIT, ROMANIAN INTERNATIONAL BANK, LIBRA BANK, SANPAULO,TIRIAC,ALPHA BANK, PIRAEUS,RAIFFEISEN, MILENNIUM BANK, GARANTI BANK, CREDIT EUROPE BANK, ING , MARFIN BANK. Dupa ce pensionarul alege una dintre bancile mentionate, trebuie sa deschida un cont curent sau cont de card pentru virarea pensiei.Cererea tip pentru deschiderea contului bancar, impreuna cu extrasul de cont si un cupon de pensie se depun la institutia noastra-ghiseul nr.14, zilnic intre orele 08-13.

Titlu: Pensie limita de varsta de la: Tamara Borza din Turda | data: 2014-10-17
Intrebare:Buna ziua,
Am primit decizia de pensionare nr.168280/7.10.2014, ieri prin posta acasa.Am o nelamurire si as dori sa fiti intelegator sa ma ajutati sa ma lamuresc.Am fost pensionata din 1.05.2008 pina in 22.03.2014 in pensie de invaliditate conform deciziei nr.168280/14.07.2008.In aceasta decizie se specifica :numar de puncte realizate 39.53191.Iar in ultima decizie numarul de puncte este 37.80636.As dori sa ma lamuriti de ce ?deoarece stagiul de cotizare nu s-a schimbat fata de decizia anterioara si nici stagiul potential iar stagiul asimilat a crescut ( sigur pentru acesta s-a calculat ,daca am inteles eu bine, separat 4.08 puncte)?.As dori sa aflu daca la punctajul respectiv s-a tinut cont pentru anul 2004, cand mi s-a desfacut contractul de munca de la Holcim Bucuresti conform art.65/68 din Leg.53/2003, de plata compensatorie pentru care s-a platit in procente din suma respectiva 9,5 asigurari la casa de pensii, din cate tin eu minte, banii s-au varsat n la Casa de pensii BUCURESTI,de catre Holcim Bucuresti.
As dori sa aflu daca aceasta sezizare poate fi inregistrata ca sio contestatie la ultima decizie incepand cu aceasta data , sau e nevoie sa adresez inscris contestatie cu nr . de inregistrare la casa locala de pensii Turda sau Cluj?
Va multumesc anticipat , sper sa primesc raspuns in timp util
Tamara Borza

Raspuns:Intrebarea dvs. nu poate fi considerata ca si o contestatie pentru Comisia Centrala de Contestatii Bucuresti. Pentru edificarea privind calculul punctajelor anuale respectiv a punctajului mediu anual al pensiei aveti posibilitatea sa solicitati un desfasurator privind modul de calcul.Cererea o veti depune la Casa Locala de Pensii Turda impreuna cu copia Bi/Ci si cupon de pensie sau copie decizia de pensie.Referitor la informatii detaliate privind decizia de pensie sau depunerea contestatiei pentru decizia sus mentionata in termenul legal , trebuie sa va adresati casei de pensii din raza dvs. de domiciliu respectiv Casa Locala de Pensii Turda.

Titlu: intrebare de la: NEMES RODICA din cluj-napoca | data: 2014-10-17
Intrebare:AM primit decizia de pensionare cu data de 1 oct .Va rog sa-mi raspundeti cind voi primi si banii. multumesc .
Raspuns:Va rugam sa ne mentionati nr. deciziei de pensie impreuna cu informatiile mai sus furnizate.

Titlu: pensie urmas de la: vulpe din cluj-napoca | data: 2014-10-17
Intrebare:Buna ziua!
In cazul in care te angajezi mai primesti pensie de urmas?

Raspuns:Da, pentru copii beneficiari de pensie de urmas.

Titlu: Plata CFS la pensionare anticipata de la: Reti Gheorghe din Cluj Napoca | data: 2014-10-16
Intrebare:Buna ziua.
As vrea sa stiu daca exista posibilitatea platii concediului fara salar pentru a se putea considera ca vechime in lucru la iesire la pensie anticipata.

Raspuns:Nu, deoarece legislatia in vigoare nu prevede acest aspect.

Titlu: pensie urmas de la: Cristiana din cluj–napoca | data: 2014-10-16
Intrebare:Buna ziua. Am depus in data de 22 septembrie dosarul pentru continuarea pensiei de urmas pentru sora mea care in iunie a implinit varsta de 16 ani. As dori sa stiu incepand cu ce luna va continua sa primeasca pensia si daca va primi retroactiv pensia.va multumesc.
Raspuns:Va rugam sa ne comunicati nr. dosarului de pensie , numele si prenumele sorei dvs.impreuna cu informatiile mai sus mentionate.

Titlu: Stagiu de cotizare pentru pensie de la: Sabau E din Cluj-Napoca | data: 2014-10-16
Intrebare:Buna ziua,
Am contract de prestari de servicii cu o firma, pentru curatenie. Prestez serviciul ca persoana fizica de 2 ori pe luna cate 6 ore prestatia. Munca a fost asimilata activitatii dependente si mi se retin contributii sociale.Valoarea lunara a contractului este de 144 lei si pentru CAS individual revin 15 lei. Retinerile se fac prin stopaj la sursa iar firma plateste contributiile sociale ale angajatorului. Va rog sa-mi comunicati daca suma platita lunar se constituie in stagiu de cotizare pentru pensie. Va multumesc

Raspuns:Referitor la contributii trebuie sa va adresati la ANAF.De la institutia noastra puteti sa solicitati o adeverinta privind stagiul de cotizare.Astfel, trebuie sa depuneti la registratura institutiei o cerere tip , anexa nr.9 insotita de o copie dupa Bi/Ci.

Titlu: Intrebare de la: Florea Iuliana din Turda | data: 2014-10-16
Intrebare:Buna ziua
Sunt pensionara din 11.12.2013 cu decizia nr 177756/10.02.2014,lucrez in continuare . Ce trebuie sa fac ca sa mi se recalculeze pensia luind in calcul si perioada lucrata dupa pensionare . Am avut lucrat in grupa I 3 ANI , 6 LUNI SI 16 ZILE la calcul a fost assimilate cu cele din grupa II SE VACE DIN NOU CALCULUL PT ACEASTA GRUPA?

Raspuns:Pentru perioada lucrata dupa pensionare trebuie sa depuneti la Casa Locala de Pensii Turda: cereri de recalculare si de solicitare stagiu de cotizare, copie Bi/Ci , cupon de pensie sau copie decizie de pensie si adeverinta/adeverintele de vechime in original.Referitor la punctajele suplimentare pentru grupa de munca, le-ati primit in functie de inscrierea dvs. initiala la pensie.Va indrumam sa solicitati informatii detaliate cand veti depune cererile de recalculare .

Titlu: intrebare de la: dan din bucuresti | data: 2014-10-16
Intrebare:daca am 10 ani 5 luni grupa 2 cat se considera la vechime
Raspuns:Daca incadrarea si inregistrarea este corecta , in conformitate cu prevederile legale in vigoare , beneficiati de un spor de vechime aferent grupei a IIa de munca de 2 ani si 6 luni. Reducerea varstei standard de pensionare este de 2 ani.

Titlu: PENSIE de la: TODORAN GABRIELA din Cluj-Napoca | data: 2014-10-16
Intrebare:Mama sotului meu a decedat, ultima pensie a dansei a sosit la adresa indicata de sotul meu dar noi nu eram acasa. De la Oficiul postal ni s-a spus ca s-a trimis, inapoi, la Oficiul de Pensii. Cum se poate recupera acea suma de bani? Va multumim!
Raspuns:Va rugam sa ne trimiteti pe office@pensiicluj.ro copia certificatului de deces scanata fata/verso impreuna cu informatiile mai sus mentionate.

Titlu: Pensie invaliditate de la: Dana din Cluj | data: 2014-10-16
Intrebare:Buna ziua,

doresc sa stiu modalitatea prin care se poate renunta benevol la o pensie de invaliditate (gr. 2). Mentionez ca se doreste renuntarea nu pentru ca s-ar fi schimbat in vreun fel situatia medicala ci pentru ca nu mai este nevoie financiar de aceasta pensie.
Multumesc

Raspuns:In acest caz, pentru un raspuns detaliat trebuie sa va adresati la Comisia de Expertiza Medicala cu actele medicale ,decizia de incadrare in grad de invaliditate , decizia administrativa de pensie.

Titlu: doamna de la: Ioana Giurgiu din Anglia | data: 2014-10-16
Intrebare:Pentru romanii cu domiciliul in strainante ( cu pasaport romanesc cu domiciliul in strainatate deci fara a mai detine buletin) cum se poate contribui la fodul de pensii in Romania pentru a completa anii de pensie deja lucrati in Romania?
Raspuns:Referitor la completarea venitului asigurat, conform art.6, alin.(2) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, exista posibilitatea incheierii unui contract de asigurare sociala cu casa teritoriala de pensii din raza de domiciliu sau resedinta din Romania. Contractul de asigurare sociala se incheie in forma scrisa si produce efecte de la data inregistrarii acestuia la casa teritoriala de pensii. In prezent, cota de contributie este de 26,3 % din venitul asigurat, dar nu mai putin decat suma reprezentand 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si nici mai mult de cinci ori valoarea acestuia. Pentru anul 2014, castigul salarial mediu brut este 2298 lei. Venitul minim de asigurare este de 804 lei/luna, contributia lunara minima este de 211 lei. In consecinta, trebuie sa aveti un act de identitate care sa ateste domiciliul sau resedinta in Romania.

Titlu: Intrebare de la: Eleonora din Cluj | data: 2014-10-16
Intrebare:Sunt nascuta la 23.11.1957, vechime aproximativ 37 ani, grupa 2 ,13 ani la ce data pot iesi la pensie fara penalizare.
Raspuns:In conformitate cu legislatia in vigoare si avand in vedere datele mentionate de catre dvs., apreciem ca puteti solicita pensie anticipata daca dovediti o vechime in munca de minim 38 de ani si 11 luni in care nu se includ stagiile asimilate.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 Inainte >>